15 mei 2019

Een zeer geslaagde avond tijdens de Stip Iftar meet & eat bij Hogeschool Rotterdam waarin ontmoeting en verbinding centraal stonden. De betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar heeft voor waardevolle gesprekken gezorgd! Het onafhankelijk nieuwsblad van Hogeschool Rotterdam heeft er ook een artikel over geschreven: https://profielen.hr.nl/2019/iftar-op-de-hr-voel-je-welkom/

Stip Studentenplatform maakt gebruik van alle mogelijke middelen om bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten, inzichten over elkaar te updaten, ‘handjes schudden’ met elkaar en elkaar ECHT zien… Door ontmoeting bouwen we bruggen. Zo organiseert Stip Studentenplatform buiten de overige inhoudelijke projecten en activiteiten om, i.s.m. christelijke studentenorganisaties kerstdiners, worden er spelletjes met ouderen gespeeld op Koningsdag en wordt er geluncht tijdens Pasen met diverse mensen. Met de Ramadan doet Stip Studentenplatform o.a. aan de Iftar maaltijd. Voor Stip Studentenplatform is het namelijk ook de maand van het samen zijn en delen met elkaar. Een maand waarin eenheid en saamhorigheid centraal staan en ontmoeting en gastvrijheid extra aandacht krijgen. Daarom werd de Iftar Meet & Eat georganiseerd, want delen doet Stip Studentenplatform in het kader van de Ramadan niet alleen met Moslims, delen doet Stip met een ieder, omdat het niet gaat om wie of wat je bent, in waar je in gelooft of niet in gelooft, het gaat om de MENS, die waarderen/respecteren en zet Stip Studentenplatform centraal.

Waar in de voorgaande jaren veelal werd gesproken tijdens de Iftars over samenwerken en verbinding, wordt er dit jaar veelal gesproken over inclusie; een omgeving waarin een ieder zichzelf kan en mag zijn, waarin alle diversiteit samenkomt en benut wordt en een ieder welkom is. Hogeschool Rotterdam heeft dit als gastheer – niet alleen op 15 mei – op een prachtige wijze zien laten. Stip Studentenplatform dankt iedereen voor de komst en dat zij op die late avond het programma niet naast hun neer hebben gelegd, maar er onderdeel van zijn geworden. Ook bedankt Stip Studentenplatform Hogeschool Rotterdam voor de ontvangst, de gastvrijheid en de prettige samenwerking. In het bijzonder dankt Stip Studentenplatform graag de studenten en vrijwilligers die de hele week bezig zijn geweest met de voorbereidingen voor deze avond.