22 mei 2019, Amsterdam

Als vervolg van de eerdere training van onze ‘trainers’ (lees: coaches/mentoren/helden) organiseerde Stip Studentenplatform op 22 mei 2019 in samenwerking met NEWConnective een Train the Trainers deel 2 op de Vrije Universiteit in Amsterdam met als thema ‘lichaamstaal’. De eerste bijeenkomst ging over de vraag waarom we doen wat we doen: Wat is je intrinsieke motivatie? Welke waarden komen erbij kijken? En wat zijn je ambities? Tijdens de tweede bijeenkomst stonden we stil bij de kwaliteiten en de effecten van onze lichaamstaal.

Hoe ga je bewust om met lichaamstaal? Welke houding neem jij het liefst aan? Bij welke lichaamstaal voel je je prettig? Wat is typisch ‘jij’? Voor de een is dit stemgebruik, voor de ander oogcontact of het schudden van handen en voor de ander is dit de handen gebruiken.

“Als je wil bijdragen aan de ontwikkeling van de ander, moet je jezelf (verder blijven) ontwikkelen.”

Stip Studentenplatform hecht veel waarde aan de algemene ontwikkeling van scholieren en studenten. Daarom organiseert zij in het kader van de Students-4-Students campagne door middel van het project ‘Challenge Yourself’ verschillende programma’s en trainingen. Deze dragen bij aan de persoonlijke, professionele, academische en spirituele ontwikkeling van de deelnemer. Tijdens Train the Trainers deel 2 hebben we het gehad over de lichaamstaal en alles wat erbij komt kijken: gezichtsuitdrukking, verbaal en non-verbale communicatie, gesloten en open houding, stemgebruik, oogcontact en je houding. Ben je aanwezig of kies je ervoor om afwezig te zijn in je houding ten opzichte van de ander of de groep?

Door samen inhoudelijk kennis op te doen en te oefenen met elkaar werd het een interactief programma waarbij met de nieuwe inzichten de deelnemers verder gaan oefenen in de praktijk. Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen? Blijf de social media pagina’s van Stip in de gaten houden en geef je op! Meer informatie over de Students-4-Students campagne en het project Challenge Yourself kun je hier lezen.