Studentenverenigingen & -organisaties

Het beginnen aan een opleiding in het hoger onderwijs betekent voor veel studenten dat ze zijn toegewezen op hun eigen zelfstandigheid. Stip staat hen hierin bij en motiveert hen tegelijkertijd om gemeenschappelijke (universele) normen en waarden na te streven door samenwerkingen met studentenverenigingen & -organisaties en onze regiovertegenwoordigers.

Huisvesting

Met het netwerk waar Stip over beschikt is het mogelijk om te bemiddelen in huisvesting voor studenten. Daarnaast kan Stip naar andere organisaties doorverwijzen die studentenhuizen openen. Op deze manier wilt Stip ondersteuning bieden aan studenten om te helpen tijdens de zoektocht naar een studentenkamer.

Financiële ondersteuning

Om getalenteerde studenten te voorzien van behoeften om te studeren, bestaat er de mogelijkheid om deze bij te staan door middel van een poging van vrijwilligers om geld in te zamelen.

Stage & werk vacature

Met het netwerk waar Stip over beschikt, is het mogelijk om aan de hand van de samenwerkingen met sociaal maatschappelijke, educatieve en bedrijfsorganisaties stage en werk te bemiddelen voor studenten.

Exchange

Het komt weleens voor dat Stip benaderd wordt door studenten uit het buitenland die in Nederland willen komen studeren. Deze probeert Stip dan ook te informeren, bemiddelen en begeleiden over de studiemogelijkheden en het onderwijssysteem in Nederland.