Vacature Dagelijks Bestuurslid

Onze missie als landelijk Studentenplatform is om te ontwikkelen, vertegenwoordigen, te verbinden en te inspireren. Dit doen wij graag samen met jou. Wil jij een pionier zijn? Wil jij je inzetten voor studerend Nederland? Ben jij bereid om mee te bouwen aan een betekenisvolle toekomst? Sluit je dan aan bij het Dagelijks Bestuur van Stip Studentenplatform!

 

Waar wij op zoek naar zijn:

  • Een bevlogen en gedreven hbo/wo student die een heel studiejaar wilt bijdragen aan de doelen en ambities van Stip Studentenplatform;
  • Een student die zich 8 uur per week kan inzetten, zowel in de avond als in het weekend. Denk hierbij aan vergaderingen, deelname aan bijeenkomsten en inhoudelijke voorbereidingen/werkzaamheden;
  • Een student die communicatief vaardig is en die mensen kan bereiken, verbinden en inspireren;
  • Een student die structureel, planmatig en in teamverband te werk kan gaan;
  • Een student met interesse vóór EN visie óp diverse, sociale en maatschappelijke thema’s.

 

Wat bieden wij aan:

  • Breed netwerk en mogelijkheden om duurzame contacten op te doen;
  • Kansen om jezelf te ontwikkelen;
  • Hechte sfeer in het team;
  • Bescheiden vergoeding voor onkosten;
  • Op grote schaal impact maken!

Spreken deze punten jou aan en wil je écht een bijdrage leveren voor scholieren en studenten, kom dan een bestuursjaar doen bij Stip Studentenplatform en wie weet zien wij jou volgend studiejaar tussen ons! Kijk voor meer informatie op onze website  www.stipstudenten.nl of stuur een mail met jouw motivatie en cv naar info@stipstudenten.nl. LET OP! Aanmelden kan tot: 15 juni 2019.

 

Over Stip Studentenplatform

Stip Studentenplatform zet zich in voor een betere maatschappij en doet dat door de algemene ontwikkeling van scholieren, studenten en young-professionals op vele manieren te faciliteren. Zelfontplooiing en bijdragen aan het welzijn van jezelf en van anderen zien wij als grondslag van een gezonde maatschappij. Om die reden stimuleren en bevorderen wij de academische, professionele en morele ontwikkeling van studenten en durven wij dieper liggende vragen te stellen. Stip Studentenplatform daagt daarmee haar scholieren, studenten en young-professionals gedurende hun schoolloopbaan uit een constructieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Met verscheidene programma’s hopen wij maatschappelijke betrokkenheid en actief burgerschap te tonen en studenten te laten bijdragen aan thema’s zoals inclusiviteit en toegankelijkheid binnen het onderwijs, de arbeidsmarkt, in de buurt en het studentenleven. Stip Studentenplatform beoogt hiermee scholieren en studenten voor te bereiden op de toekomst.

 

Het Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg, verantwoording, professionalisering, zichtbaarheid, representatie en profilering van Stip Studentenplatform. Het Dagelijks Bestuur houdt zich verder bezig met bonding en het leggen van netwerken en  duurzame contacten met derden. Het Dagelijks Bestuur komt wekelijks bijeen om de landelijke activiteiten te bespreken en het dagelijkse bestuurswerk te verrichten.

 

Beschikbare portefeuilles binnen het Dagelijks Bestuur 

Binnen het Dagelijks Bestuur heb je de mogelijkheid om een van de volgende portefeuilles op je te nemen; netwerken & samenwerken, kwaliteitszorg & ontwikkeling, commissies, social media, bonding & activiteiten.

 

Verwachtingen vanuit het Dagelijks Bestuur

Stip is een ambitieus landelijk platform en de doelen zijn uitdagend. Een grote drive is belangrijk, waarbij er in de volle kracht van je team wordt geloofd. De onderwerpen en thema’s waar Stip Studentenplatform mee bezig is zijn breed van aard en uiteenlopend van niveau. Je zal regelmatig in gesprek gaan met bewindslieden, scholieren, studenten, NGO’s, bedrijven, ambtenaren, onderzoekers en anderen actief in het maatschappelijk en educatief veld. Naar uitdagingen en oplossingen vanuit meerdere invalshoeken kunnen kijken is dan ook een pre. Essentieel in het werk als Dagelijks Bestuurslid is dat je het belang van wat je namens Stip doet voor Nederland goed kan verkondigen en dat je weet welke doelen je namens Stip na streeft. Als dagelijks bestuurder ben je een verbinder, een inspirator en vertegenwoordig je op dagelijkse basis de vele Stipstudenten in heel Nederland. Een Stip bestuursagenda is dan ook allesbehalve leeg. Uitnodigingen komen wekelijks binnen, evenementen om te bezoeken, gesprekken om te voeren, projecten die hun deadlines naderen, studenten die in hun regio’s met een probleem kampen; al met al situaties waarbij flexibiliteit bezitten en de rust weten te bewaren een must is. Daarom is het belangrijk om overzichtelijk en gestructureerd te werk te willen gaan, om zo efficiënt en effectief te zijn als team.

 

Tot slot

Een bestuursjaar bij Stip Studentenplatform brengt je veel in contact met andere instanties. Je leert veel mensen kennen die een ander professionalisme/expertisegebied hebben, waar jij veel aan hebt en waardoor je nuttige inzichten opdoet voor je toekomstige loopbaan. Omdat de uitdagingen breed zijn, ontwikkel je op vele verschillende vlakken. Werken aan de doelstellingen van Stip Studentenplatform is dynamisch en vergt het willen opdoen van kennis en expertise op uiteenlopende zaken. Door je als Dagelijks Bestuurslid een jaar lang in te zetten, groei je en leer je hoe je samenwerkingsverbanden kunt creëren, communicatie goed kunt laten verlopen, uitdagingen kunt aanpakken en veel meer. Je leert op een positief kritische manier, constructief en oplossingsgericht te werken. Je leert dat vele instanties hun eigen methodieken en manieren van werken hebben en dat het van belang is om hun systemen goed te kennen, om zo je doelen te kunnen behalen met hen als samenwerkingspartner. Door de ervaring die je zal opdoen, zal je leren dat er vele wegen zijn om een probleem op te lossen. Je zult komen te werken in een ontzettend mooi en gemotiveerd team, waarbij bij elkaar inspiratie wordt opgedaan en waarmee mooie herinneringswaardige momenten zullen worden beleefd. Spreken deze punten jou aan en wil je écht een bijdrage leveren voor scholieren en studenten, kom dan een bestuursjaar doen bij Stip Studentenplatform en wie weet zien wij jou volgend studiejaar tussen ons! stuur een mail met jouw motivatie en cv naar info@stipstudenten.nl. LET OP! Aanmelden kan tot: 15 juni 2019.