5 oktober 2018

Op 5 oktober heeft Stip voor haar nieuwe begeleiders i.s.m. New Connective een workshop georganiseerd over de zoektocht naar de ambities en uitdagingen van deelnemers. De workshop werd verzorgd door Nora Asrami en Riekje van Osnabrugge. Al met al was het een inspirerende avond waarbij Stip begeleiders werden geprikkeld na te denken over mogelijkheden om persoonlijke motivatie, talenten en ambities, met hun raakvlakken en tegenstrijdigheden, te verkennen. En hoe dit te vertalen en te implementeren tijdens het begeleiden van studenten en/of leerlingen.

De training begon met een leuke voorstelronde waarbij iedereen, in een intieme setting, kort iets over zichzelf vertelde. Vervolgens gingen we in groepen uiteen om individueel na te denken over een aantal vragen. Vragen als wie is jou rolmodel, wat zou je later graag willen bereiken en welke stappen kun je op dit moment nemen om dit kunnen bereiken. Na de vragen hebben we uit een lijst met waarden, drie waarden uitgekozen die het beste bij onze ambities, talenten en competenties pasten. Op een plaatje met overlappende cirkels die je ambities, talenten en competenties vertegenwoordigden, plaatsten we de hiervoor gekozen kenwoorden.

Aan de hand van persoonlijke voorbeelden werden de keuzes met de groep gedeeld en bespraken we onze antwoorden in tweetallen met elkaar. Het programma was op zodanige wijze opgezet dat, de raakvlakken tussen je persoonlijke ambitie, talenten en competenties, in kaart werden gebracht. Je passie was dan het gebied waar alle cirkels met elkaar overlappen. De workshop maakte op een laagdrempelige wijze intrinsieke motivatie en doelstellingen inzichtelijk en zette tevens aan tot reflectie over je persoonlijke en professionele leven.