Wij hebben groot nieuws! Op 10 april 2018 zijn wij officieel onderdeel geworden van het convenant dat het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) heeft met acht andere studentenorganisaties. Wij hopen hiermee goede stappen te zetten richting een duurzame samenwerking om met zijn allen bij te blijven dragen aan studerend Nederland!

Het ISO heeft samen met zeven studentenorganisaties al jaren een convenant afgesloten. Naast Stip Studenten en het ISO zijn Integrand, UniPartners, de Landelijke Kamer van Verenigingen, Studentensport Nederland, ESN Nederland, Nederlandse Wereldwijde Studenten en de Dutch Honours Community lid van het convenant. Het convenant heeft als doel om de belangen van studerend Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Dit doen de organisaties door ervaringen, informatie en signalen uit te wisselen en samen op te trekken op belangrijke thema’s, zoals internationalisering en de mogelijkheden van studenten om zich breder te ontwikkelen.

Op de achtergrond werken wij al jaren met het ISO samen maar dankzij deze samenwerking zijn wij ook toegetreden tot het convenant. Op deze manier hopen wij, het ISO en de andere convenantpartners nog beter informatie en ervaringen uit te kunnen wisselen en van elkaar te kunnen leren.

Het Interstedelijk Studenten Overleg

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de algemene belangen van bijna 700.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.

Zie ook het nieuwsartikel van de ISO, klik hier!