Sport is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van studenten (en de mens) en heeft veel sociale en maatschappelijke voordelen.

Enkele maanden geleden is Stip door de voorzitter van Stichting Studentensport Nederland benaderd met de vraag hoe studenten met een diverse achtergrond beter te kunnen bereiken. Veel sportcentra ervaren moeite met het bereiken van studenten met een diverse achtergrond en visa versa. Stip werkt in het kader van sport en bewegen, nauw samen met Stichting Studentensport Nederland om de afstand tussen diverse studenten en sportcentra te verkleinen.

Daarom organiseerden wij samen een brainstormsessie waarbij Stipstudenten samen met de voorzitter van SSN en twee voorzitters van een universitaire sportraad (een van de Vrije Universiteit en een van Universiteit van Amsterdam) nadachten over o.a. mogelijke drempels die studenten met een diverse achtergrond ervaren bij het deelname aan sportactiviteiten en lid worden van sportcentra, het buitentreden van de eigen comfortzone en hoe te komen tot een cultuursensitieve benadering. De studenten brachten hun persoonlijke ervaringen en perspectief ten aanzien van sportactiviteiten en sportcentra binnen de eigen hogeschool en universiteit. Aan de hand van deze samenwerking hoopt Stip bij te dragen aan het nader tot elkaar brengen van studenten en te zorgen voor een betere binding met de eigen hogeschool of universiteit.