10 december

Stichting Saffraan (Den Haag) is vandaag officieel lokale partner geworden van Stip. Hiermee hebben de organisaties een al langer bestaande samenwerking bekrachtigd. Stip heeft al jaren een partnerschap afgesloten met lokale partnerorganisaties. Naast Saffraan en Stip zijn Kompas Studenten (Amsterdam), Legulas (Utrecht), Unique (Arnhem & Nijmegen) aangesloten en onderdeel van de partnerschappen.

Het partnerschap van Stip heeft als doel om de ontwikkeling, belangen en behoeften van studenten in Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen door onderling kennis en ervaringen over de eigen organisaties en werkzaamheden uit te wisselen. Daarnaast delen de deelnemers signalen en ervaringen van studenten met elkaar waardoor de partners een zo goed mogelijk beeld blijven behouden van het studentenleven. Deze worden gebruikt om studenten zo goed mogelijk te blijven voorzien in hun ontwikkeling, belangen en behoeften.

Samen streven de partners naar het meest ideale studieklimaat voor studenten, namelijk het combineren van werk, bestuurswerk, vrijwilligerswerk en een sociaal leven naast de eigen studie. Met ‘gelijk’ gestemde wordt er gesproken over ontwikkelingen en uitdagingen binnen de regio’s, met name studentenparticipatie. Het overleg dient om oplossingsgericht om te gaan met de uitdagingen.