Op zaterdag 27 mei 2017 begon voor Moslims de vastenmaand Ramadan, een maand waarin moslims zich van zonsopgang tot zonsondergang onthouden van eten, drinken en andere lusten. De maand Ramadan is niet alleen het niet eten en niet drinken, het is meer dan dat. Het is ook de maand van het zelfdiscipline en zelfreflectie, de bewustwording van de voorzieningen die wij als mensen hebben. Het is de maand van het samen zijn en delen met elkaar. Het doel van de Iftar maaltijden die organiseert zijn is om verschillende mensen bij elkaar te brengen om door middel van de maaltijd elkaar te ontmoeten en te verbinden. Vooral in deze roerige tijden met allerlei internationale ontwikkelingen, is het belangrijk dat wij solidair zijn en bij elkaar komen, ons niet gek laten maken, onderdrukken en met angst bedrijven. Door middel van het samenzijn willen we juist een boodschap zenden dat wij ongeacht wat er zich afspeelt in de wereld, wij in harmonie, vrede en samenzijn met elkaar doorleven, met elkaar delen en elkaar leren kennen en begrijpen. Daarom is het thema voor dit jaar “Vrijheid door middel van een Iftar maaltijd”.
Deze avonden werden wederom mooie avonden om met elkaar kennis te maken, mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en daarmee mogelijk nieuwe verbindingen en samenwerkingen te vormen. Door ontmoeting bouwen we bruggen!

Naast verscheidene programma’s hebben ook bestuurders en vrijwilligers van Stip met elkaar iftar maaltijden en sahur programma’s gehad. Daarnaast zijn de de studentenorganisaties in samenwerking met diverse organisaties maaltijden gaan organiseren en zijn de regio coördinatoren samen met hun begeleiders bij tientallen leerlingenbezoeken geweest voor de iftar, sahur en verdere kennismakingen met ouders.

Stichting Studentenplatform Nederland Stip kijkt terug naar zeer bijzondere avonden vol ontmoetingen, lekker eten, inspiratie en gezelligheid onder studenten, docenten & young professionals met diverse achtergronden d.m.v. verbindingen tijdens Iftar maaltijden in het kader van de vastenmaand Ramadan 2017!