Rusten en balans vinden in je dagelijkse bezigheden.
Iets waar veel mensen, voornamelijk scholieren en studenten, helaas tegen aanlopen. Een te volle agenda, niet meer wetend wat nou prioriteit heeft en wat niet. Hoe pak je dit aan?
Vanuit dit vraagstuk hebben wij op 24 maart een training Time-Management mogen krijgen van Andersson Elffers Felix. Hier vertelden, fysiek Karima en Samar en achter de schermen Marjolein, ons de theorie achter time-management en gaven ook heel veel praktische tips.

Een van de tips die ikzelf zeker meeneem (en al gelijk ben gaan toepassen 🙂 ), gaat over keuzes maken in het indelen van mijn drukke agenda. Ik denk van tevoren na wáárom ik een bepaalde activiteit inplan, kijkend naar de bigger picture. Er kan best wel een goede reden achter iets zijn, maar geen prioriteit op korte termijn. Zo voorkom je dat je op een gegeven moment met de handen in het haar zit met alle afspraken.

Daarnaast is het handig om je insteek van het maatschappelijk werk die je doet weer even voor jezelf duidelijk te maken. Vele dingen doen wij in het bestuur vrijwillig, maar soms heb je dagen waar je er toch tegenop kijkt. Wat is de impact die je maakt? Hier komt de vraagvorm ‘waarom’ weer om de hoek kijken. Al is het maar op 1 persoon waar je impact op maakt, je hébt wat bereikt.

Plan jezelf niet vol. Ik heb maar één dag in een week waar ik thuis ben. Op deze dag plan ik alle niet-school-gerelateerde afspraken. Ik merk dat dit niet echt handig is. Daarom probeer ik bepaalde afspraken te verdelen over de andere dagen in de week. In de ochtend of avond, kijkend wat het beste uitkomt. Op die manier heb ik iets meer rust op mijn ‘vrije’ donderdag.
Al met al, draait alles om de circle of influence (kijk maar even op Google);

Kortom: een geslaagde, duidelijke en een gezellige avond gehad. Bedankt AEF!

– Müberra, dagelijks bestuurslid bij Stip Studentenplatform