14 juni 2018

Stip bedankt iedereen voor de aanwezigheid tijdens de iftarmaaltijd die plaatsvond op 14 juli 2018. Het was een zeer geslaagde avond waarin ontmoeting en verbinding centraal stonden. De betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar heeft voor waardevolle gesprekken gezorgd. Met dit soort initiatieven zal Stip zich blijven inzetten om individuen met diverse achtergronden te verbinden, door bij te dragen aan wederzijdse acceptatie en sense of belonging. Check de foto’s voor een impressie!

Dagelijks Bestuurslid Halil Kaynak: “Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de iftar maaltijd 14 juni jl. Wij vonden het een zeer geslaagde avond waarin ontmoeting en verbinding centraal stond. Waardevolle gesprekken en kennismakingen met mooie mensen was de uitslag! Door ontmoeting, bouwen we bruggen 🙂

Op 14 juni jl. hebben wij een open Iftar gehouden voor al onze partners, organisaties met wie wij samenwerken, vrienden en anderen die een hart dragen voor Stip.

Op deze iftar stond, zoals jullie het al mogen raden, de Ramadan centraal. De Ramadan is niet een simpele maand waarin men niet eten en drinken. Sterker nog; het is een maand van waardering, zelfreflectie en solidariteit met iedereen. In deze maand wordt er extra stilgestaan bij alle zegeningen die wij hebben en hoe wij, met zijn allen, een extra steentje bij kunnen dragen aan de samenleving. Dit wordt gedaan door vrienden, familie, buren en onbekenden uit te nodigen naar je iftar, waarbij je onder het genot van heerlijke, bereide maaltijden en zoetige nagerechten jullie banden kunnen versterken als medemens zijnde. Daarnaast is het voor zelfreflectie belangrijk om te weten waar men zichzelf in kan verbeteren, hoe goede daden beter en meer gedaan kunnen worden en welke positie wij moeten aannemen, om zo een meerwaarde voor onszelf en anderen te kunnen zijn.

Het is een buitengewoon, mooie avond geweest, waarbij er veel glimlachen werden uitgewisseld en interessante verhalen gedeeld. Er was extra waardering omdat men had gekozen om met ons hun laatste iftar te delen. Wij willen hierbij nogmaals iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en moge dit weer een mooie stap zijn naar een betere (studenten).”