Op 26 februari vond er een bijzondere carrièrebeurs plaats in Breda. Het evenement was met name bedoeld voor scholieren die binnenkort een keuze moeten maken voor het hoger onderwijs.

Een van de hoogtepunten van de beurs was de mogelijkheid om te netwerken met professionals uit de praktijk en de huidige studenten van de verschillende opleidingen zoals IT, psychologie, rechten en lerarenopleidingen. De jonge bezoekers konden hun vragen stellen over hoe het is om in de praktijk te werken binnen een bepaald vakgebied.

Het evenement was niet alleen informatief, maar ook inspirerend. Veel jongeren werden aangemoedigd om na te denken over hun toekomst. Sommigen ontdekten zelfs nieuwe interesses en mogelijkheden waar ze nog niet eerder aan hadden gedacht, zoals een opiniestuk schrijven

Al met al was de carrièrebeurs een geweldige kans voor scholieren om zich te oriënteren op het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. Het bood niet alleen waardevolle informatie, maar ook de mogelijkheid om te netwerken en inspiratie op te doen voor hun toekomstige carrière. We hopen dat de bezoekers van de beurs geïnspireerd en gemotiveerd zijn om de volgende stap te zetten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. En wie weet zien we hen in de toekomst terug als actieve vrijwilligers!

– Safa, Stip Dagelijks Bestuurslid

Stip awards

Het was nogal een klus, maar we hebben ze in het het zonnetje gezet. De stip-award winnaars van 2023 zijn bekend!

🎭Voor categorie Sport & Kunst: Bertan

Bertan is een ijverig jongeman met ambities in de theaterkunsten. Zo is hij her en der bezig met audities om een filmrol te bemachtigen. Misschien herken je hem van zijn rol als Semi bij het laatste seizoen van Spangalis

🏙️Voor categorie Maatschappij: Talha

Talha is iemand die altijd initiatief toont, een man van daden en niet alleen woorden. Hij speet een belangrijk rol in de begeleiding van nieuwkomers in Nederland en biculturele leerlingen en studenten in Utrecht. Hij is daarnaast hard bezig met zijn studie als social worker bij VWN (Vluchteingenwerk Nederland) om opkomende Nederlanders verder te helpen!

🎓Voor categorie Educatie: Irfan

Irfan is een eigen non-profit organisatie begonnen die begeleiding biedt op het gebied van ICT. Deze organisatie helpt vooral jong professionals uit minder kansrijke regio’s.

Op carriere vlak zijn zij een springplank voor de opkomende ICT werknemers.

Fenyx Academie is redelijk nieuw en biedt meer dan 8 classes aan en heeft al 100+ mensen geholpen!

⭐️Voor categorie Intern: Mustafa & Gamze

Mustafa is een bikkel die zich al jaren voor stip inzet, bekend en geliefd is onder vele vrijwilligers over heel Nederland. Je zou haast denken dat het niet mogelijk zou zijn als hij niet won voor deze categorie.

Gamze daarentegen is zo vaak genomineerd, je zou haast denken dat de dames kant van ons achterban voornamelijk bestaat uit haar collega’s, vrienden en familie. Door haar grote impact onder de dames is zij unaniem gekozen als Award winnaar!

Het is een nieuw begin, maar we hopen om van deze Awards een traditie te maken. Dus wie weet welke andere mooie talenten en prestatie we nog te horen en zien gaan krijgen!