Galerij Archives

Stip Bestuurstraining

Energiek, passievol en gedreven! Zo omschreven de trainers de deelnemende besturen tijdens de recente bestuurstraining van Stip. Aankomende bestuurders van verschillende verenigingen werden op  donderdagavond 5 juli de kans geboden onder leiding van ervaren bestuurders de fijne kneepjes van het besturen te leren. Het was voor de aankomende bestuurders een kans om zich te professionaliseren en goed voorbereid het komend bestuursjaar in te gaan. Iets wat Stip graag mogelijk maakt. Hoofdvraag van de avond die aan de aankomende bestuurders gesteld werd was dan ook: “wat is goed besturen en hoe doe je dat?”

De aankomende bestuurders konden zo met elkaar in gesprek over wat besturen van hen zou vragen in het komend jaar en zij konden naar elkaar uitspreken welke behoefte zij hadden om zelfverzekerd het komend jaar in te gaan. Tegelijk konden de trainers van Trainingen Op Maat (TOM) zo goed erachter komen waar de meeste vragen lagen bij de deelnemers. De training werd daardoor al snel heel concreet en vruchtbaar gemaakt voor de bestuurders in spé. Onderwerpen zoals time-management, communicatie, samenwerken, evalueren en doelen stellen waren dan ook erg gewenste thema’s gedurende de avond. De trainers zorgden ervoor dat de aankomende bestuurders voorzien werden van informatie en voorbeelden uit de praktijk en dat hun vragen werden beantwoord voordat de bestuurders door de trainers aan het werk werden gezet. Want na duidelijk te hebben gemaakt hoe je lange termijn doelen en korte termijn doelen goed aan elkaar kunt verbinden was het tijd om zelf in groepjes één doel voor het komend jaar uit te werken.

De training bleek goed te werken want de presentaties aan het einde lieten zien dat er mooie doelen geformuleerd en uitgewerkt op tafel lagen. We kijken dan ook tevreden terug op de avond. De training leverde al met al veel interessante inzichten op en te merken was een duidelijke gedrevenheid bij de aanwezigen om zich te ontwikkelen als bestuurders en het aankomend jaar een knallend jaar te maken. Stip ziet daarom voor haar studenten het komend jaar met goede moed tegemoet en dankt de aanwezige bestuurders en trainers voor hun inzet!

Gemeenteraadsverkiezingen

Morgen zijn de gemeenteraadsverkiezingen! Wij vinden het belangrijk dat elke student gebruik maakt van zijn/haar stemrecht. Om studenten te informeren over de standpunten van verschillende partijen en het belang van stemmen, hebben Stipstudenten de afgelopen periode verschillende studenten- en verkiezingsdebatten bijgewoond. Ook heeft regio DLD een informele bijeenkomst georganiseerd met (student) kandidaat raadsleden. De leukste vraag daar was waarom GroenLinks logo het woord ‘Groen’ rood is en ‘Links’ rechts staat :)?!