Visie van Stip

Onze visie is te omschrijven met de volgende zin: Stip Studentenplatform laat mensen geloven in hun toekomst!

Stip Studentenplatform ziet graag dat alle groepen in de samenleving waardevol onderdeel uitmaken van de maatschappij waarin zij leven. Voor ons betekent dat voor elke groep dat zij gewaardeerd, erkend worden en overal waar zij komen een sense-of-belonging ervaren.

Nederland is daar klaar voor volgens ons. Wij zien samen met onze vele partners en onze Stipstudenten, als wij kijken met het oog van ons hart, in Nederland een maatschappij waarin burgers van verschillende achtergronden niet slechts naast elkaar maar vooral mét elkaar (willen) leven.

Met dit beeld in zicht, voelen wij ons verantwoordelijk daaraan bij te dragen voor elke jongere of student die zich nog afvraagt wat zijn/ haar kansen zullen zijn en of het wel gaat lukken om het ver te schoppen.

Dus los van het studeren zelf, onderscheiden onze studenten zich door bewust te zijn van hun idealen en de wens te dragen het werken aan een beter Nederland samen te doen met eenieder die zich hiervoor in wilt zetten. Door het goede voorbeeld te geven inspireren we anderen om weer het goede voorbeeld door te geven. Zo kijken wij naar de ontwikkeling van studenten en doen dat met hart en passie.

Stip Studentenplatform beoogt scholieren en studenten voor te bereiden op de toekomst. Daar staat geen enkele student of jongere wat ons betreft alleen in. Wij dagen studenten daar graag toe uit en coachen ze daar bij. Samen leren we en zetten stappen vooruit.